Хіти тижня. "Російська мова не належить Росії, навіщо її віддавати?": Заява Авакова викликала істерику у пропагандистів Кремля

Очільник МВС акцентував увагу на тому, що російська також є частиною культури України, тому її потрібно використовувати для боротьби з ворогом.

Для того, щоб боротися із пропагандою Кремля по всьому світу, Україна повинна ініціювати мовлення власних російськомовних каналів. Адже російська мова не є власністю держави-агресора. Про це в інтерв'ю заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передають Патріоти України.

Він акцентував увагу на тому, що російська також є частиною культури України, тому її потрібно використовувати для боротьби з ворогом. "Ми повинні ініціювати, щоб наші канали були по всьому світу. У тому числі й російськомовні. Тому що я хочу сказати, що російська мова, або, як я її називаю, "слобожанську мову" в нашому випадку, – вона не належить Росії. В Україні державна мова українська. Але російська мова і російська мовна культура значною мірою належить і українцям теж. Чому я повинен її віддавати?" – пояснив свою позицію Аваков.

У якості аргументу він також додав, що воїни Збройних сил України в окопах на Донбасі точно так само розмовляють різними мовами. "І тому якщо у всьому світі з'являються канали з редакцією українського мовлення, з точки зору української позиції, я думаю, що багатьом буде цікаво, й із задоволенням вони будуть їх дивитися. Це стосується й Ізраїлю, і Штатів, і де завгодно. А якщо їх немає, ну, ти дивишся "раша-ТВ", "Росія-1" де-небудь на якомусь острові. Дивишся годину, дивишся дві, а потім розумієш, що сам віриш уже", – обурився очільник МВС.

Слід зазначити, що заяву Авакова дуже швидко поширили російські пропагандистські ЗМІ. Так, на їх шпальтах одразу ж з'явилися заголовки "Аваков закликав не віддавати російську мову Росії", "Аваков заявив про приналежність російської мови України", "Аваков оголосив російську мову "слобожанською" тощо.


Джерело: Гордон

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...

"На увесь фронт у них не вистачить сил": Росія може готувати відволікаючий удар для відтягнення сил ЗСУ, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:24

Окупаційні війська Росії можуть готувати новий удар для відволікання, щоб відтягнути Сили оборони України і здійснити потужний наступ на іншому напрямку. Про це в ефірі телемарафону розповів керівник Центру військово-правових досліджень, експерт Олекса...