Хіти тижня. "Російська влада перелякана Майданом": Журналіст розповів про протести в Москві (відео)

У Москві відбувається чергова акція протесту через недопуск незалежних кандидатів на вибори депутатів Мосміськдуми. Оскільки мітинг не був узгодженим із тамтешньою владою, росіян масово затримують силовики.

Власний кореспондент УНІАНу Роман Цимбалюк розповів, що в центрі Москви вимкнено мобільний інтернет, аби росіяни не змогли спілкуватися, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

"В першу чергу, влада приглушила інтернет, щоб не можна було відправити фото чи листа. Це робиться вочевидь для того, аби мітингувальники не мали змоги координувати свої дії, адже російська влада перелякана Майданом. Вони самі себе переконують, що обов’язково мітингувальники мають сьогодні захопити владу", – заявив Цимбалюк.

Влада погрожувала мітингувальникам розправою

Як наголосив журналіст, тиждень тому були показові покарання – п’ятьох людей заарештували та обвинуватили в масових порушеннях порядку, начебто вони готували бунт у Росії (ця стаття передбачає до 15 років в’язниці). 5 затриманих наразі перебувають в СІЗО.

"Також за цей тиждень сотні людей дістали величезні штрафи, тобто влада всіляко пояснює своїм громадянам, що брати участь у несанкціонованих акціях не варто, небезпечно та навіть може загрожувати в’язницею", – відповів Цимбалюк.

Коли закінчаться протести?

"Очевидно, до виборів у московську міськдуму це буде повторюватися, але невідомо, з якою інтенсивністю. Головне, що дехто виходить на вулиці без чіткого плану подальших дій. Програма – прийти на мітинг і сказати, що "ми – є і не згодні з таким порядком", – вважає журналіст.

Він додав, що всі кажуть, що наразі такими акціями неможливо щось змінити в Росії, але це може бути підґрунтям, аби в майбутньому з’явилася реальна потужна опозиція.

Цимбалюк розповів, що важко назвати точну кількість протестувальників, оскільки люди були запрошені на Бульварне кільце, а це 10 кілометрів території. "Спочатку здавалося, що поліцейські працюють в лайтовому режимі, вони навіть нікого не затримували, а згодом вони отримали наказ і почали хапати всіх підряд", – підсумував він.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...