Хіти тижня. Російські окупанти відреагували на слова Шмигаля про постачання води до Криму

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про необхідність постачання води для пересічних мешканців окупованого півострова, відкинувши можливість промисловою подачі води.

Окупаційна влада Криму не радить місцевим жителям у розрахунку економічних і стратегічних перспектив півострова покладатися на поставку води з України. Про це заявив так званий “віце-спікер кримського парламенту" Володимир Бобков, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

За його словами, розраховувати на постачання води не варто, з урахуванням того, що прем’єр-міністр України Денис Шмигаль говорив про постачання для Криму як української території. “Поки у мене є абсолютна впевненість, що далі якихось точкових заяв справа не піде. Ми добре розуміємо, що питання постачання води в Крим – це предмет міждержавних домовленостей між Україною і Росією”, – заявив він.

Разом з тим чиновник відзначив зміну настроїв української сторони у відносинах з Кримом, так як три-чотири роки тому, за його словами, неможливо було навіть уявити, що офіційні особи України будуть говорити про постачання води на анексований півострів.

Цивільна авіація у небезпеці: Росія глушить сигнали GPS у районі Балтійського моря, - FT

вівторок, 30 квітень 2024, 10:44

Країна-агресор глушить GPS-сигнали, щоб захистити Калінінград від потенційних атак українських безпілотників. Зазначається, що це регулярна практика, яка становить небезпеку для цивільної авіації. Про це пише Financial Times із посиланням на міністрів ...

"Ще раз дивимося на цю карту": Скабеєва заявила, що Мінськ теж під прицілом ракет ATACMS

вівторок, 30 квітень 2024, 9:58

На тлі повідомлень про передачу ЗСУ американських далекобійних ракет ATACMS росіяни почали лякати білорусів, що під загрозою удару тепер не тільки регіони РФ та низка окупованих нею українських територій, а й навіть Мінськ. Таку версію почала розганяти...