Хіти тижня. Російські окупанти знов блокують українські кораблі у Керченській протоці, - Кривонос

Сергій Кривонос. Фото: 24 канал.

Російські окупанти не пропускають частину українських кораблів через Керченську протоку. Про це сказав заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос, повідомляють Патріоти України.

- Є загроза, є намагання велике Російської Федерації зробити Азовське море практично внутрішнім російським. І та кількість торпедних та ракетних катерів, які вони завели в акваторію безпосередньо Азовського моря, вона достатньо серйозна – з урахуванням, що у нас там не так і багато нашої техніки.

– Якщо наш корабель кудись іде, то його не пускають?

- Пускають. Безпосередньо частина кораблів проходить, а частина кораблів не проходить…

– Чому? Їх не пускають?

- Військові безпосередньо кораблі взагалі у нас зараз не заходять через Керченську протоку. А що стосується цивільних, то частина кораблів заходить.

Нагадаємо, що 25 листопада 2018 року російські кораблі в Керченській протоці атакували українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та буксир "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід від порту Одеси до порту Маріуполя. Під час агресивних дій Росії 24 українських моряки були захоплені в полон, троє з них зазнали поранень.

Джерело: Прямий

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...