Хіти тижня. Російський адвокат звернувся до СБУ щодо ролі "політичного провокатора" Шарія у кримінальному переслідуванні українських бранців Кремля

Анатолій Шарій

Скандального проросійського блогера Анатолія Шарія звинуватили у тому, що він відіграв у засудженні українських політв'язнів у Росії суттєву роль. Службі безпеки України слід перевірити всі ці факти і вжити відповідних заходів. Таку думку в інтерв'ю висловив адвокат українського політв'язня Романа Сущенка Марк Фейгін, зазначають Патріоти України.

За його словами, Шарій зіграв роль "політичного провокатора в інтересах Кремля", щонайменше, у двох справах, порушених проти українців у Росії: Романа Сущенка та Андрія Костенка, звільнених у ході обміну полоненими.

"У справі Сущенка його роль була дуже суттєвою. По ходу справи Шарій випускав ролики, в яких де-факто звинувачував Романа, займався дискредитацією – як самого Романа, так і мене як його адвоката. Це була методична робота на замовлення Кремля, і частково вона дала свій результат", – заявив адвокат.

Він також нагадав про те, що у справі Костенка "роль Шарія була вирішальною". "У матеріалах звинувачення політв'язня Костенка як доказ було використано відео Шарія, на якому Костенко нібито завдає каліцтва беркутівцю на Майдані. А його взагалі ніхто не чіпав. Це був фейковий постановний запис Шарія".

Виходячи з цього, Фейгін запитав: "Мені цікаво, чи СБУ на чолі з Бакановим збирається перевіряти ці факти і займатися Шарієм? Тепер, коли цим людям вже нічого не загрожує, про це вже треба починати говорити, треба досліджувати. Це суттєво".

Разом із тим адвокат запевнив: "Нехай Шарій не думає, що його проституйованість, його агентурність, його робота на Кремль залишиться таємницею. Ми все розповімо про те, що він робив, супроводжуючи ці політичні справи".

Джерело: Обозреватель

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...