Хіти тижня. Російський Чорнобиль: Під Архангельськом фіксують жахливий сплеск радіації через катастрофу у ВМС, недоступ до району пролонгували до місяця

Режим Путіна переслідує череда глобальних викликів. До загибелі "Лошаріка", лісових пожеж, паводку за Уралом, протестів у Москві додалась ядерна катастрофа поблизу головної бази Північного флоту ВМС. Корабель, що здійснював випробовування схоже загинув

Як повідомляли Патріоти України, через НП у віськових поблизу Сєвєродвінська оголошено закриту 30-кілометрову зону (прямо як з Чорнобиленм 1986 року.- ПУ). Наразі стало відомо про посилення безпекових заходів. За попередбною інформацією нещастя трапилось у Двінській затоці Білого моря при випробовуванні нової ракети з компонентами ядерного палива.

В Северодвінську після вибуху на військовому полігоні в Архангельській області було зафіксовано підвищення радіаційного фону. Об 11:50 за московським часом датчики Автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки (АСКРО) зафіксували підвищення радіаційного фону. Як повідомляє газета «Фонтанка» з посиланням на начальника відділу забезпечення судноплавства Михайла Цвєткова, район Двінської затоки Білого моря після інциденту на місяць закрили для вільного плавання.
Рішення було прийнято адміністрацією морських портів західної Арктики. Сигнал про закриття затоки був переданий на всі кораблі і судна, які працюють в Білому і Баренцевому морях. За словами заступника капітана морського порту Архангельська Сергія Козуба, акваторія була закрита на вимогу Міністерства оборони Росії.
Експерти, яких опитало видання, припустили, що судно-носій випробовуваної ракети з рідинним двигуном після вибуху і пожежі на борту могло затонути. За їх словами, компоненти ракетного палива, що потрапили у воду, можуть привести до екологічної катастрофи.
Нагадаємо, спочатку повідомлялося, що у військовій частині в Северодвінську Архангельської області РФ сталася пожежа. Пізніше Міноборони РФ уточнило, що на військовому полігоні в Архангельській області РФ стався вибух при випробуванні рідинної реактивної рухової установки. В результаті події загинули як мінімум два фахівці, ще шість співробітників Міноборони і підприємства-розробника отримали травми, стверджують у відомстві.

Чиновники путіна обурені "бездуховними" витівками України: БПЛА вночі атакували кілька регіонів РФ. На Смоленщині горять з НПЗ (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:14

Російська влада звинуватила Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО працювали по повітряних цілях. Очевидці стверджують, що під час атаки пролунали щонайменше 4-5 вибухів. . Він звинуватив Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО військ РФ ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...