Хіти тижня. Російський фермер "спалив" військових ЗС РФ, які обстрілювали територію України в 2014 році

Інтерв'ю російського фермера дало можливість викриття чергового факту військових злочинів армії РФ проти України.​

Російський фермер Сергій Авакян з хутора Новоольховський Куйбишевського району Ростовської області Росії мимоволі допоміг волонтерам задокументувати факт обстрілу території України із застосуванням РСЗО БМ-21 «Град» влітку 2014 року. Це сталося після того, як Авакян приїхав в Ставрополь на церемонію «нагородження військ Російської Федерації за захист його полів», передають Патріоти України з посиланням на Факти.

За повідомленнями МВС РФ, саме в серпні 2014 року російська поліція склала 3 протоколи про виявлення нерозірвавшихся снарядів в районі населеного пункту Куйбишеве.

В ході розслідування волонтерів було виявлено, що РСЗВ з поля фермера проводили обстріли в два етапи. Перший обстріл здійснювався в напрямку північного заходу з 16 по 20 липня 2014 року, другий - в північному напрямку, в період з 2 серпня по 15 серпня 2014 року. Волонтерами було знайдено воронки, які утворилися від розривів реактивних снарядів, розташовані в 16 км від місця пусків, за напрямком стрільби. Координати - 47.935 026, 38.881 195.
Крім цього, волонтери відзначають, що на карті АТО за 05.08.2014 були вказані обстріли біля села Дмитрівка з РСЗВ «Град» і нагадують, що в серпні 2014 в тому напрямку була проведена операція з деблокування українських військ недалеко від Ізварине в Луганській області.
Таким чином, інтерв'ю російського фермера дало можливість викриття чергового факту військових злочинів армії РФ проти України.

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...