Хіти тижня. "Російський імперський проект покінчив життя самовбивством": Експерт розповів, чи зможе Росія існувати без України (відео)

Про перший закордонний візит Володимира Зеленського, існування Росії без України та участь Міхеїла Саакашвілі в партії "Удар"...

Гела Васадзе

Про це розповів політолог та експерт з міжнародних питань Гела Васадзе, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

Росія без України

– Україна в Європі це не смерть Російському імперському проекту, адже він покінчив життя самовбивством. У 2014 році взяв й вистрелив собі в голову, коли окупував Крим.

– Навіть така людина, як Олександр Солженіцин, який написав книжку "Як облаштувати Росію", говорив про те, що Росії без України бути не може. України в Російському Імперському проекті в будь-якій формі бути не може після анексії Криму.

Перший закордонний візит Зеленського

– Україна опинилася у виграші. Дуже добре, що відбувся цей візит, хоча було б більш цікаво, якби, наприклад, його перший візит відбувся до Канади. Це було б, як мінімум, не стандартно. Бо Президент України Зеленський є майстром нестандартних рішень.

З одного боку Брюссель це прогнозований, але зрозумілий такий крок. Європейський Союз – це геополітичний вибір України. Проте головне, що це найбільший ринок та економічний партнер. Тобто зрозуміло, що своє майбутнє Україна пов'язує саме з Європою.

– Україна потужна регіональна держава з великою територією та населенням для Європи. З промисловим потенціалом та з економікою, яка може диктувати повістку дня, як політичну, так і економічну.

Саакашвілі в партії "Удар"

– Партія "Удар" "зірок з неба не хапає", але уявіть собі удар тільки з Кличком та Саакашвілі з Кличком – це різні речі. Він дає певний динамізм та імпульс, проте що у них вийде не зрозуміло.

– Для партії "Удар" це чудовий інфопривід, щоб люди почали про них говорити й піднімався рейтинг.

Готовий на 95%: У Раді розповіли, що буде із новим законопроєктом про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:44

Законопроєкт про мобілізацію станом на четвер, 28 березня, готовий на 95%. Комітет Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки закінчив розгляд 4051 з 4266 правок до документа. Але це не означає, що він готовий до голосування. Пр...

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...