Хіти тижня. "Россия - страна сигналов и кидалова": Цимбалюк прокоментував затримку в обміні в'язнями між РФ та Україною

Обмін ув'язненими між країнами затягується через те, що українська влада нібито досі не помилувала утримуваних росіян.

Роман Цимбалюк. Фото: скріншот з відео.

У четвер, 29 серпня не відбудеться обмін ув'язненими між Україною і Росією. Про це РІА "Новости" заявив адвокат росіян в Україні Валентин Рибін, передають Патріоти України.

"Не сьогодні 100%", – зазначив юрист, відповідаючи на питання, чи може обмін пройти вже сьогодні.

За словами адвоката, обмін ув'язненими між країнами затягується через те, що українська влада досі не помилувала утримуваних росіян. Також він додав, що в обміні може взяти участь 13 громадян РФ.

Російське видання пише, що обмін ув'язненими повинен відбутися в п'ятницю, 30 серпня. При цьому український журналіст Роман Цимбалюк в Facebook зазначив, що "Росія країна сигналів і кидалова".

"Зараз Кремль ставить питання так: обмін може відбутися, але частина людей, за якими була домовленість, Росія вже віддавати не хоче. Вчора хотіла, а сьогодні уже немає. На кону не тільки доля людей, росіян і українців. Тут ще удар по репутації і рейтингу президента Володимира Зеленського", – зазначив він.

Цимбалюк наголосив, що якщо обмін зірветься, то це буде означати слабкість Зеленського в справі з головним редактором "РИА Новости-Україна" Кирилом Вишинським.

Російський журналіст Олексій Венедиктов у своєму телеграм-каналі повідомив, що вказівки щодо обміну особисто дали президент РФ Володимир Путін та лідер України Володимир Зеленський. "Дуже уважно стежимо за підготовкою щодо взаємного (швидкого) звільнення російських і українських громадян", – зазначив він.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...