Хіти тижня. Розплата: ПЦУ жорстко покарала Філарета за "відновлення" УПЦ КП (відео)

Православна церква України (ПЦУ) позбавила почесного патріарха Філарета права керування Київською єпархією, а також і контролю над місцевими храмами і монастирями. Відповідне рішення ухвалили на засіданні священного Синоду після проведення патріархом так званих зборів про відновлення УПЦ КП, повідомляють Патріоти України.

Після засідання архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря) заявив на брифінгу, що предстоятелю ПЦУ Епіфанію переходять у безпосереднє підпорядкування всі монастирі, храми Києва і церковні ієрархи, які до цього підпорядковувалися Філарету (щоб подивитися відео, проскролльте сторінку до кінця).

"Беручи до уваги особливі заслуги в минулому перед Українською православною церквою, констатувати, що почесний патріарх Філарет залишається в складі єпископату Православної церкви України, проте втратив канонічні права і обов'язки, пов'язані з управлінням єпархією", - сказав він.


Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...