Хіти тижня. Розвідують місце для висадки? - Російські кораблі підступили до відомого українського курорту

На даний час відео в мережі не доступне для перегляду.

Вчора на каналі в Ютюб "Моряк" з'явилося відео, зняте з риболовецького судна. Автор стверджував, що російський прикордонний катер знаходиться в 5 км від Кирилівки, передають Патріоти України.

Хоч і звучить це дивно, якщо згадати, що Росія воює з Україною, але дивного в тому, що росіяни виявилися так близько від українського берега, немає.

В даний час між Україною і РФ діє Договір про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки, підписаний в 2003 році. Договір 2003 року передбачає, що Азовське море, яке є внутрішніми водами України і РФ, розмежовується лінією державного кордону відповідно до угоди між сторонами. Згідно з документом, торгові судна і військові кораблі, а також інші державні судна під прапором РФ або України, що експлуатуються в некомерційних цілях, користуються в Азовському морі і Керченській протоці свободою судноплавства. Угода про розмежування моря лінією держкордону так і не було підписано.
Україна кілька разів робила спроби денонсувати угоду з РФ про співробітництво в Азовському морі. Але всякий раз від ідеї відмовлялася. На думку дипломатів це дало б можливість Кремлю заявити про територіальну суперечку.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...