Хіти тижня. "Сегодня в России произошел второй химически чистый госпереворот", - Рабинович

Президент РФ Володимир Путін 15 вересня анонсував внесення змін до Конституції. Вони дозволять йому зберегти повноту влади після 2024 року, коли посаду президента РФ займе інша людина.

Відомий російський фінансист і блогер Слава Рабинович у Facebook назвав подію "другим держпереворотом", передають Патріоти України.

З його слів, перший державний переворот стався в Росії в 2011 році, коли Путін втретє зайняв крісло президента РФ завдяки "многоходовочке" з президентство Дмитра Медведєва.

"Тоді два державних злочинця і ключові члени путінського ОЗУ - Путін і Медведєв - оголосили про "зворотню рокіровку" - зазначив Рабинович. З його слів, тоді Путін порушив Конституцію РФ і узурпував владу.

Примітно, що цим подіям передувало внесення змін до Конституції РФ про продовження президентських повноважень з 4 до 6 років. Уже тоді Кремль підкоригував основний закон країни під Путіна. "Цей конституційний переворот, всупереч Букві і Духу Конституції, забезпечив Путіну і його ОЗУ незаконне захоплення і узурпацію влади на, в цілому, вже 20 довгих-довгих років", - зазначив опозиціонер.

Він нагадав, що кримінальний кодекс України передбачає за це покарання у вигляді 20 років в'язниці.

"Сьогодні, звичайно, стався новий, другий саме хімічно чистий, абсолютно незаконний, жахливо злочинний конституційний переворот", - констатував Рабинович.

З його слів, неважливо, яку посаду після 2024 року займе Путін. Уже зараз зрозуміло, що він збереже повністю свою владу і свої повноваження. "З 24 вересня 2011 року, з подальшими подіями 2014 року і далі, абсолютно очевидно, що Путін вийде зі свого крісла диктатора тільки ногами вперед ... На одній шальці терезів у нього - напевно, трильйон доларів особистого (незаконного) багатства, і повний контроль над ще більшими, воістину незліченними багатствами, а на іншій чаші - в'язниця (в кращому випадку) або смерть. Цілком очевидно, що він вибирає", - запевняє експерт.

Він констатував, що Путін за майже 20 років правління знищив в Росії "всі гілки влади, Конституцію, інститут виборів і змінюваності влади, саму держава". Виходячи з цього, майбутнє Росії бачиться безрадісним.

На думку Рабиновича, кінець режиму стане серйозним потрясінням для всієї країни. "Режим буде відстрілюватися до останнього патрона: сукупні вкрадені активи путінського ОЗУ просто астрономічні, ніколи раніше небачені у всесвітній історії, і путінській ОЗУ є що втрачати ... Вони будуть намагатися покласти нас всіх обличчям вниз. І для цього не пошкодують ніяких засобів і методів. Гальм у них немає", - попередив Рабинович.

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...