Хіти тижня. Секс-скандал у ЗСУ набирає нових обертів: Замість тюрми - підвищення

Полковник, які знущався над дівчатами у військовій частині, так і не поніс покарання.

Скандал у військовій частині Хмельницької області з сексуальними домаганнями полковника Віктора Іваніва до лейтенанта Валерії Сікал прогримів в 2019 році не тільки на всю Україну, але і на весь світ. Молода дівчина знайшла в собі сили розповісти відверто про те, як полковник над нею знущався і по суті калічив її нездійсненними завданнями за те, що вона відмовила йому в інтимній близькості, передають Патріоти України з посиланням на РБК-Україна.

Слідом за нею ще вісім дівчат написали заяву про домагання полковника. Навесні 2019 року історія стала відома також у США, так як у New York Times вийшла стаття про українську жінку-військову, яка бореться проти сексуального насильства.

"Постійне приниження, брудні натяки і психологічне насильство я терпіла майже рік. Віктор Іванів наказував, що я повинна робити йому добре, задовольняти його в сексуальному плані. Намагався мене обійняти, притиснути до себе, погладити по нозі, за руки взяти. За слухняність і інтимні відносини командир обіцяв стрімку кар'єру, а коли відмовляла – ще більше знущався. Було навіть таке, що викликав мене на службову квартиру, як дівчину за викликом: ось тут керівник, його треба обслужити. На що я відповіла, що таким наказам не підкоряюся і втекла. Мені було противно. Своєму чоловікові я зізналася не відразу – терпіння скінчилося, коли командир не відпустив на лікарняний, хоча я була після операції. Я розповіла все коханому, а потім написала заяву в правоохоронні органи", - розповіла Валерія Сикал.

Навіть після того, як з'явилися інші дівчата, які підтвердили слова Сікал, Віктор Іванів продовжував все спростовувати і відмовлявся спілкуватися з пресою.

Голова Вінницької громадської організації "Ревізія влади" Віталій Павловський, який допомагав Валерії Сікал з самого початку, повідомив, що після перевірки Генштабу ЗСУ, доказів насильства не знайшли. А буквально днями він повідомив, що отримав документ, в якому зазначено, що Віктора Іваніва замість в'язниці підвищили по службі і тепер він служить у Генеральному штабі ЗСУ.

"Досі триває кримінальне провадження за заявою Валерії Сікал щодо сексуальних домагань. Ним займаються правоохоронні органи Хмельницької області, дівчина неодноразово давала свідчення. Більш того, у військовій частині провели аудиторську перевірку і виявили масові порушення і розтрати. Чи буде хтось взагалі за це відповідати? Але замість зняття з посади, полковника Іваніва підвищили, про що зазначено у відповідному наказі. Ми були готові до такого повороту, бо чули, що у скандального офіцера є "покровителі" у керівній гілці Міноборони. Це дно української армії. Корупцію та кумівство ніхто не скасовував, навіть під час війни. Втім, ми не здаємося", - розповів Павловський і висловив надію на те, що в історію втрутиться Володимир Зеленський та його прес-секретар Юлія Мендель, так як саме вона написала статтю про Сікал для американського видання.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

"На жаль, це єдина втішна інформація": Загибель 6-річного хлопчика після удару росіян по Дніпропетровщині не підтвердилася

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:14

Внаслідок удару РФ по Синельниковому Дніпропетровської області у п’ятницю, 19 квітня, загинуло шестеро людей, серед яких двоє - діти. Раніше повідомлялося про загибель 6-річного хлопчика, але ця інформація не підтвердилася. Про це написав начальник Дні...