Хіти тижня. Ще один крок: Росія висунула Україні нахабну вимогу після обміну полоненими

Борис Гризлов підкреслив, що Київ взяв на себе зобов'язання не переслідувати звільнених осіб.

Борис Гризлов. Фото: ТАСС.

У Росії зажадали, щоб після обміну полоненими з "Л/ДНР", який відбувся 29 грудня, Україна закріпила в Конституції особливий статус Донбасу, передають Патріоти України.

Із відповідною заявою виступив представник Росії у Тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі Борис Гризлов, передає ТАСС. "Це крок до подальшої реалізації всього комплексу гуманітарних і політичних заходів, які зафіксовані в Мінських домовленостях. Сподіваємося, що тепер Київ зможе перейти до реалізації своїх політичних зобов'язань за погодженням в контактній групі всіх правових аспектів особливого статусу Донбасу, в тому числі із закріплення даного статусу в Конституції", – висловився він.

Крім того, Гризлов підкреслив, що Київ взяв на себе зобов'язання не переслідувати звільнених осіб. "У рамках цієї угоди сторони зобов'язалися завершити процедури помилування і не відновлювати переслідування осіб, які будуть звільнені. Київ гарантував "процесуальне очищення" для тих із них, кому ще не винесено вирок суду", – сказав він.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...