Хіти тижня. Що на це скаже Зе? Росія збільшила військові сили біля кордонів України і може перейти в наступ, - ГУР

Росія збільшила військові сили біля кордонів України

Від 2014 року Росія втричі збільшила свій військовий потенціал біля кордонів України. До 2022 – 2023 років війська РФ будуть здатні проводити повноцінні стратегічні наступальні дії проти України без проведення мобілізації, передають Патріоти України.

Представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький заявив, що сьогодні Росія основні зусилля спрямовує на модернізацію та оновлення саме наступального озброєння.

Наразі РФ переоснащує ядерні компоненти. Ракетні системи "Тополь" замінять системами "Ярс". Окрім того, триває розвиток нової ракетної системи "Сармат".

Довідка. Дальність ураження таких ракет досягає 12 тисяч кілометрів. За словами Скібіцького, такі ракети становлять загрозу не лише для України, а й для всіх країн Європи. Раніше спостерігачі ОБСЄ з 17 вересня 2019 року до 28 січня 2020 року зафіксували 341 особу у військовій формі, яка пройшла на територію Донбасі через російські пункти пропуску.

Незважаючи на режим припинення вогню, з початку 2020 року Україна втратила на Донбасі 13 захисників, 4 з них вбив снайпер окупантів. 18 лютого через масштабну атаку поблизу Золотого загинув 22-річний гранатометник Максим Хитайлов.


Вже четверта за рахунком і не остання цьогоріч: Виробник IRIS-T терміново передасть ще одну систему в Україну за кілька тижнів

четвер, 18 квітень 2024, 14:48

Як було заявлено після знищення 11 квітня Трипільської ТЕС, Україні терміново потрібно сім систем класу Patriot або IRIS-T, щоб прикрити основні міста країни. З тих пір Україна отримала наразі одну систему IRIS-T. Гельмут Раух, керівник збройової компа...

У Німеччині затримали двох рочґсійських агентів, які планували теракт, щоб зірвати військову допомогу Україні

четвер, 18 квітень 2024, 14:40

Видання Der Spiegel, посилаючись на свої джерела у генпрокуратурі ФРГ, повідомило, що у Баварії викрили двох російських агентів, які вели спостереження за американськими базами на території Німеччини та планували диверсії на військово-транспортних шлях...