Хіти тижня. Що скаже на це Зеленський? Оприлюднено цікаві дані опитування українців щодо завершення війни на Донбасі

Більше половини українців підтримують невійськові заходи щодо врегулювання питання окупованого Донбасу. Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг", передають Патріоти України.

Результати опитування показують, що 34% респондентів підтримують припинення військових дій і визнання цих територій тимчасово окупованими, замороження конфлікту, а 23% громадян виступають за надання цим територіям статусу автономії у складі України.

Інші 23% опитаних хочуть продовження військових дій до повного відновлення української влади на всьому Донбасі і лише 6% – за відділення цих територій від України.

Найбільше військовий шлях вирішення конфлікту підтримують на заході країни, при цьому на півдні і сході виступають за надання автономії окупованим територіям.

Примітно, що в електоральному розрізі найбільше прихильників автономії окупованого Донбасу серед прихильників партії “Опозиційна платформа – За життя”, військового вирішення питання – серед прихильників “Європейської Солідарності” і “Голосу”.

В опитуванні брали участь громадяни України у віці від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіоном і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження не більше 2,2%.

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...