Хіти тижня. Щоб у бою "грав" як по нотах: Коли в Україні створять "танк майбутнього"

Починати потрібно з двигуна на 1500 кінських сил, те що вже зробили і американські і німецькі танкобудівники для своїх "Абрамсів" та "Леопардів".

В Україні планують розробити "танк майбутнього" - це бойова машина "Нота", роботу над якою ще навіть не розпочинали. Про це "Апострофу" розповів топ-менеджер, генеральний директор заводу ім. Малишева (2016-2019 роки) Олександр Хлань, зазначають Патріоти України.

Експерт уточнив, що "Нота" почала розроблятися ще в СРСР. Її креслення також були і в Москві, але росіяни зробили свою "Армату" (по суті, це та ж "Нота").

"Тобто, це ("Нота" - ред.) абсолютно інша категорія основних бойових машин. Це великогабаритні танки, більш важкі, з капсульним захистом екіпажу, з безлюдною керованою вежею та іншим калібром гармати. Але для них потрібна інша силова установка. Двигун потужністю 1200 кінських сил, який ми виробляємо на сьогоднішній день - не годиться для цього танка. Потрібен двигун 1500 кінських сил. Такий двигун стоїть в "Леопарді", "Абрамсі", "Леклерку". Але для нього потрібна нова коробка передач, нові радіатори і очищувачі повітря", - зазначив Хлань.

За його словами, потрібно спроектувати новий моторний відсік, зрозуміти його габарити. Після цього стануть зрозумілі габарити кормової частини і силует всього танка.

"Виникає питання, що ж нам робити раніше - танк або двигун? Я вважаю, що починати потрібно з двигуна. У нас є макети двох двигунів потужністю 1500 кінських сил. Це напрацювання пізнього СРСР, але щоб пустити цей двигун в серію, буде потрібен колектив конструкторів й кілька років роботи", - розповів експерт.

Експерт підкреслив, що була думка пристосувати під "Ноту" американську коробку передач Allison. Для цього консультувалися з американцями, але навіть вони сказали, що їм потрібно до трьох років, щоб зробити таку коробку передач.

"На сьогоднішній день не було конкретного завдання починати роботу по розробці "танка майбутнього", а значить поки можна говорити тільки про проекти і плани", - підсумував Хлань.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...