Хіти тижня. Штаб ООС прокоментував повідомлення про вхід українських підрозділів до Донецька

У штабі закликають не вірити фейковим новинам та не поширювати дезінформацію.

У окупованому Донецьку. Фото: соцмережі.

Інформація щодо нібито зайняття українськими військовослужбовцями позицій у Донецьку є фейком, що має на меті дискредитувати ЗСУ та українську владу напередодні чергових перемовин у Мінську. Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сторінці Операції об'єднаних сил у Facebook, передають Патріоти України.

"У мережі Інтернет поширюється інформація про нібито зайняття позицій підрозділом ДУК ПС та військовослужбовцями окремої механізованої бригади імені Короля Данила безпосередньо на території міста Донецька. Повідомляємо, що ця інформація не відповідає дійсності. Мета цього інформаційного вкиду спрямована на дискредитацію підрозділів Збройних сил України та перших осіб держави в контексті політичних процесів, що відбуваються в Україні та на зовнішньополітичній арені", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що цю дезінформацію оприлюднено напередодні засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську та запланованих на найближчий час закордонних візитів політичного керівництва України. "Звертаємо увагу на те, що для створення цього повідомлення було використано недостовірну інформацію. Зокрема, залучено особисті дані осіб, що колись були бійцями добровольчих підрозділів, але зараз проходять службу у лавах Збройних сил України. Ворожі пропагандистські ресурси йдуть на будь-які кроки для дестабілізації ситуації у інформаційному полі України", - підкреслили в ООС.

Командування операції Об’єднаних сил також поінформувало, що воїни окремої механізованої бригади імені Короля Данила "надійно утримують позиції на визначених ділянках відповідальності, виконують бойові завдання у рамках чинного законодавства України та норм Міжнародного гуманітарного права".

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...