Хіти тижня. Штовхають до партизанського опору: "Штурмовики в тюрму не підуть - підуть у ліси", - екс-нардеп "айдарівець" відреагував на кримінальні справи Зе! команди за смерті російських окупантів

лапин

Розпочаті розслідування проти бійців-добровольців - це спроба деморалізації української армії. Але самі ветерани «штурмовики» терпіти переслідування не будуть і в тюрму не підуть. Про це заявив колишній боєць «Айдара» і колишній народний депутат Ігор Лапін, зазначають Патріоти України. Зараз йому доводиться ходити на допити в СБУ через розслідування про обставини смерті російських громадян внаслідок боїв у Луганського аеропорту влітку 2014 року.
«Дружини нас раніше чекали з війни, сьогодні нас чекають з допитів. Не дай Господь, щоб довелося чекати з в'язниці. Але штурмовики в тюрму не підуть - вони підуть в ліси», - заявив Лапін в ефірі ObozTV.
Справа проти Лапіна стосується обставин смерті російського найманця «ЛНР» Романа Оруджева і інших російських громадян, коли влітку 2014 року українські бійці проривали блокаду Луганського аеропорту.
«Був бій, були полонені, були поранені. Поранених полонених відправили до лікарні, один з них помер ... У нас йшов захист Батьківщини. Точка, - наполягає Лапін. - Сьогодні відкривати справи за бойові операції - це маячня ... Моя справа - це бойова операція Збройних Сил України. Я отримував персонально накази від командувача сектором проривати блокаду Луганського аеропорту ... Стаття про тероризм. Кому в голову прийшло порушити за цією статтею справу?».


Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: