Хіти тижня. "Шукають варіант": "Путін хоче піти з Донбасу, "зберігши обличчя", але не знає як", - генерал

На Кремль все більше тиснуть західні санкції і у РФ не вистачає ресурсів довго підтримувати війну на Донбасі.

Росія хоче повернути окупований Донбас Україні, але на своїх умовах і «зберігши обличчя». Таку думку висловив генерал-майор запасу ЗСУ Володимир Гаврилов, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

«Це все закінчиться, тому що не в інтересах Росії тримати цей конфлікт довго. Вони не мають ресурсу, мають наростаючі проблеми всередині країни, які їх змушують йти на якісь варіанти "переможного виходу з України". Вони хочуть вийти, але так, щоб своєму населенню потім сказати - бачите, ми досягли мети, ми переможці. Зараз вони шукають такий варіант. Час на нашому боці», - заявив Гаврилов.

Генерал нагадав про західні антиросійські санкції, про те, що економіка Росії перебуває в стані стагнації. І Україні варто використовувати цей час, який працює на нашу країну. Україна повинна розвивати економіку, покращувати життя людей, боротися з корупцією. «Якщо ми зробимо реформи, здолаємо корупцію, залучимо інвестиції і люди в Україні будуть жити набагато краще, ніж в Росії, це кінець будь-яким імперським амбіціям РФ. У Москві це дуже сильно розуміють, головне, щоб і ми це розуміли і робили», - підкреслив Гаврилов.
За словами генерала, сила України полягає в тому, щоб не боятися агресора. Він радить спокійно сприймати будь-які крики Росії з приводу що вони нас «з'їдять». «Це істерика. Вони не змогли досягти своїх цілей в 2014 році. Вони не очікували, що в Україні крім корумпованого керівництва є ще громадянське суспільство. Вони ніколи не очікували, що буде такий феномен як волонтери або якісь батальйони, що неможливо в російській системі, де відсутнє громадянське суспільство», - заявив він.

Гаврилов ще раз підкреслив, що в українців є те, чого немає у росіян, гостре відчуття свободи. І в цьому наша сила, яку Україна показала «братній» Росії ще в 2014 році.

Була задумана як ядерна ракета: У Defence Express розповіли, для яких атак насправді створена "Циркон"

четвер, 2 травень 2024, 18:57

Російська ракета "Циркон", найімовірніше, не є протикорабельною, як про це заявляв Путін, а насправді вона створювалася як ядерна ракета середньої дальності для запуску із землі. Таке припущення озвучили аналітики Defence Express, передають Патріоти Ук...

"Бавовна" на військовому аеродрому РФ в Джанкої: У мережі показали супутникові знімки наслідків ударів

четвер, 2 травень 2024, 18:44

У ході нічної атаки 30 квітня по території аеродрому окупантів у Джанкої було знищено російську техніку ППО, про що свідчать відповідні супутникові знімки, передають Патріоти України. "Супутник Planet Labs зафіксував пошкодження військової техніки на а...