Хіти тижня. Сюрприз для Путіна: Україна планує оновити Повітряні сили винищувачами НАТО, - ЗМІ

Згідно програми, ЗСУ мають отримати 108 багатоцільових бойових літаків

В рамках програми модернізації Військово-Повітряних сил України будуть закуплені багатоцільові військові літаки, вироблені на Заході. Таким чином, нові машини замінять літаки, виготовлені за часів СРСР, повідомляють Патріоти України з посиланням на Rzeczpospolita.

Як пише польське видання, український план щодо оновлення військової авіації, який буде включати також заміну вертольотів, навчальних і транспортних літаків, передбачає витрати на рівні 12 мільярдів доларів. Але, враховуючи потреби української армії, ця сума занадто мала, щоб їх задовольнити, зазначає Rzeczpospolita.

Передбачається, що нові літаки мають замінити кілька радянських моделей. Мова йде про літаки Міг-29, Су-27, Су-25, а також Су-24М і Су-24МР. Всі вони були зроблені ще за часів СРСР. Враховуючи вартість і політичні фактори, Україна, очевидно, буде вибирати між моделями четвертого покоління, вважає Rzeczpospolita. Найбільш ймовірні претенденти – Lockheed Martin F-16 Block 70/72, Saab JAS-39E/F Gripen, Boeing F/A-18E/F Super Hornet Block III або Eurofighter Typhoon.

Довгострокові плани вказують на те, що Україна має закупити близько 108 багатоцільових бойових літаків. Переоснащення української бойової авіації планують проводити поетапно. У 2021-2022 роках запланована закупівля першої партії з 12 літаків, поставка яких повинна бути завершена до 2025 року. Такий графік дозволить поступово замінити застарілі літаки, термін експлуатації яких закінчується приблизно в 2032 році.

В даний час з політичних причин Україна не має доступу до російського озброєння і запчастин, не кажучи вже про прямі контакти з виробниками літаків, які експлуатуються. Це призводить до систематичного скорочення кількості бойових машин, здатних до льотних і бойових дій, пише видання.

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...