Хіти тижня. Скандал через брудну нафту з Росії: Польща пішла на крайні заходи

У результаті поставок російської нафти низької якості по трубопроводу в ЄС Польщі довелося розконсервувати свої запаси.

Як зазначає Reuters, Міністерство енергетики Польщі прийняло рішення використовувати 800 тис. тон нафти зі стратегічних запасів, щоб компенсувати поставки російської сировини. Раніше Варшаві довелося призупинити транзит через зниження якості нафти в трубопроводі "Дружба".

Як повідомила прес-секретар міністерства, стратегічні запаси повинні забезпечити безперервність переробки на нормальному рівні. Міністерство вирішило 26 квітня взяти 500 тис. тонн із запасів, а 30 квітня ще 300 тис. тонн.

"Обидва рішення були доведені до відома Європейської комісії та Міжнародного енергетичного агентства", - сказала прес-секретар, додавши, що міністерство продовжує стежити за ситуацією.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...