Хіти тижня. "Схема там була цікава": Екс-найманка "ДНР" розповіла, як на Донбас доставляли російських військових і техніку

Російських військових на окупований Донбас привозили в КамАЗах гуманітарної допомоги, а бойову техніку терористи "ДНР" приганяли самі з Ростовської області. Про це в інтерв'ю виданню "Бабель" розповіла колишня терористка "ДНР", яка перейшла на бік України, Світлана Дрюк ("Вітерець"), повідомляють Патріоти України.

Вона уточнила, що на бойових позиціях їх вчили "туристи" – російські військові фахівці. За словами жінки, їх перевозили у КамАЗах гуманітарної допомоги. "Схема там цікава. Росіянам роблять такі ж паспорти, як і у місцевих вояк. Коли потрібно зайти російським військовим, вони заходять з підробленими паспортами місцевих. Виходить, що це не росіяни воюють, а ніби місцеві. Ось, якщо взяти селище Сєдове, то там велика частина росіян перебуває. Заїхали і квартирують", – пояснила колишня терористка.

Вона також розповіла, що російську бойову техніку переганяти потрібно було самим з Ростовської області. Штаб наказував "укомплектувати" в певний термін, а далі всередині підрозділу призначали людей – водіїв-механіків, які і їхали за російської технікою.

Водії з дивізіону, де служила Дрюк, постійно здійснювали такі вояжі. Вони переганяли танки, БМП, самохідні артилерійські установки. "Возили все вночі. Вранці подаю [до штабу] список людей, які поїдуть. У них з собою ні паспортів, нічого. Тільки пайок на кілька діб. Увечері їх відводжу в штаб бригади. Вночі вони їдуть", – уточнила жінка.

За її словами, терористи переходили кордон без розпізнавальних знаків, оскільки з російськими прикордонниками все було домовлено. "Їдуть до Ростовської області. Там у якійсь військовій частині вибирають [техніку] з г*вна, беруть краще з гіршого. І привозять в "ДНР". А потім пацани з дивізіону половину зарплати в цю техніку вкидають — вічно все ламається" , – розповіла Дрюк.

Вона уточнила, що нове російське озброєння в вигляді вогнеметної системи "Буратіно", САУ "Піон" або "Гіацинт" в основному використовували для парадів. В її підрозділі з сучасної техніки був тільки новий російський танк Т72Б3, який управлявся за допомогою електроніки. Але його пригнали для обкатки.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...