Хіти тижня. Скрепи б'ються головою об стінку: Ходаковський розповів про те, чому окупанти не "приєднали" Маріуполь (відео)

За словами терориста, українські військові нібито могли знищити ММК Ілліча та "Азовсталь".

Екс-командир батальйону НЗФ «Восток» Олександр Ходаковський в інтерв'ю пропагандистському ресурсу заявив, що в 2014 році головним «постачальником озброєння для членів НЗФ, нібито, була Україна, передають Патріоти України.

Він уточнив, що частину озброєння НЗФ нібито, відновили, частково демонтували: «Основним і єдиним постачальником нам озброєнь була Україна».

Крім того, він зазначив, що «Боїнг» рейс МН17 нібито, збили ЗСУ, так як окупанти «не знали про проліт літака», а Україна нібито знала: «Україна повністю відстежувала його маршрут. Обстріляти його на 8 або 9-кілометровій відстані ми не могли. Тут є купа факторів. Нашої причетності абсолютно немає в цій трагедії».

Згадав Ходаковський і про те, що члени НЗФ з «легкістю» могли б захопити і Маріуполь, втративши при цьому «Азовсталь» і ММК ім. Ілліча, які, нібито, могли знищити ЗСУ. За його словами, українських військових залишалося дуже мало і укріплень практично не було: «Треба було його брати, Маріуполь в складі "ДНР" - це зовсім інше. Маріуполь - найкрутіше місто після Макіївки, це порт, це контроль за Азовським морем. В цілому це було б для нас вигідно зовсім з усіх боків».

Також, він додав, що НЗФ не взяли Маріуполь «з політичних міркувань», проте, не пояснив, яких.

Мстився державі за "образу": СБУ затримала одесита, підозрюваного в коригуванні ударів по будівлях Служби безпеки і прокуратури

середа, 24 квітень 2024, 13:44

Служба безпеки України затримала жителя Одеси, підозрюваного в підготовці серії ракетно-дронових ударів по місту. Про це 24 квітня в Telegram повідомила пресслужба СБУ, передають Патріоти України. . "Серед координат, які він передавав рашистам, було ...

Суд конфіскував п'ять літаків і не тільки у колаборанта Балицького

середа, 24 квітень 2024, 13:33

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) стягнув у дохід держави активи зрадника і голови окупаційної адміністрації Запорізької області Євгена Балицького та його родичів. Про це суд повідомив у середу, 24 квітня, передають Патріоти України. "Колегія суддів Вищ...