Хіти тижня. Скрутили "дулю" Кремлю: Глави МЗС Туреччини, Польщі та Румунії висловилися за якнайскоріший вступ України та Грузії до НАТО

Членство України і Грузії в НАТО сприятиме зміцненню безпеки в Чорноморському регіоні.

Про це йшлося на тристоронній зустрічі міністрів закордонних справ Туреччини, Польщі та Румунії в Анкарі, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"З точки зору безпеки наші країни (Чорноморського регіону – ред.) стикаються зі схожими проблемами"… Такі країни, як Грузія і Україна, повинні приєднатися до НАТО. Ми також наголошуємо, що ми жодним чином не визнаємо анексію Криму", - заявив на спільній прес-конференції міністр закордонних справ Румунії Теодор Мелешкану.

У свою чергу міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутовіч наголосив на важливості територіальної цілісності України та Грузії і заявив, що дії РФ в Чорному морі загрожують безпеці всієї Європи. "Росія є загрозою для європейської безпеки, особливо через свою діяльність у Чорноморському регіоні, тому ми підтримуємо військову присутність НАТО в цьому регіоні", - сказав Чапутовіч.

Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу запевнив у підтримці України на шляху до НАТО. "Ми особливо прагнемо допомагати країнам у цьому регіоні (Чорноморському регіоні – ред.). Україна – одна з цих країн. Ми також прибічники того, що Грузія повинна бути включена в НАТО якомога швидше", - заявив Чавушоглу.

Відповідаючи на запитання журналістів, очільники МЗС Польщі та Румунії висловилися за вступу Туреччини до ЄС, наголосивши на важливості відносин Туреччина-ЄС, ролі Туреччини в питанні стабільності на європейському континенті.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...