Хіти тижня. Слідами "русского міра": По всій Сирії знаходять поховання убитих російських солдатів

У мережі спливло фото могили в Сирії двох російських найманців приватної військової компанії "Вагнер" Олексія Савка і Артема Рябініна. Як мінімум один з них до Сирії орудував на українському Донбасі, за що отримав орден від президента Росії.

По всій Сирії знаходять поховання російських найманців ПВК "Вагнер", які загинули за фінансові інтереси Кремля. Днями Telegram-канал WarJournal опублікував фото імпровізованої могили двох бойовиків РФ Олексія Савка і Артема Рябініна в сирійській пустелі. Їх тіла не відвезли додому рідним, а залишили на місці загибелі, передають Патріоти України.

Смерть Савко (кличка "Мемфіс") і Рябініна (кличка "Каскад"), судячи з надгробному камені на могилі, трапилася ще 13 березня 2016 року. Обставини їх смерті невідомі. Ясно тільки, що обидва перебували в 1-й розвідувально-штурмовій роті російської ПВК "Вагнер".
Раніше інформацію про загибель Савко і Рябініна підтвердило російське незалежне видання "Фонтанка". За даними ресурсу, один із загиблих, Савко 7 вересня 2016 року було нагороджено посмертно указом президента РФ орденом Мужності.
Рябініна такої честі не удостоїли, хоча він, очевидно, загинув в одному бою з Савком. Примітно, що, за даними ЗМІ, він подався воювати в Сирії через відсутність роботи в своєму рідному Волгограді.
Обидва бойовика РФ є в базі ворогів України "Миротворця". За даними ресурсу, Савко перебував у так званому "Союзі добровольців Донбасу", тобто, до Сирії він вбивав українців. Можливо, саме тому Путін і дав йому орден.
Важливо відзначити, що на Донбасі РФ також часто вже не витрачалася на евакуацію додому "вантажу 200". Багато російських військових і найманців лежать в безіменних могилах на сході України.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...