Хіти тижня. "Слуга народу" використає це на виборах: Журналіст розповів, що може стояти за обмовкою Зеленського про "повстанців на Донбасі"

Володимир Зеленський і його команда досить добре вміють маскувати свій справжній курс.

Є переконлива гіпотеза, що саме мав на увазі президент України Володимир Зеленський, називаючи бойовиків повстанцями. Таку думку в інтерв'ю висловив голова правління "Громадського радіо" Андрій Куликов, передають Патріоти України.

"Я гадаю, що частково це відбувається, тому що у нас дуже багато понять не визначено: хто такі сепаратисти, хто такі іредентисти. Я сам нещодавно лише завдяки колезі по "Громадському радіо" звернув увагу на термін "іредентизм". Іредентисти – це якраз ті, хто виборює не просто відокремлення від якоїсь держави, а виборює відокремлення з метою возз’єднання або переходу до іншої держави. Я думаю, що частина так званих сепаратистів, які існують в Україні, якраз типові іредентисти, тому що вони за те, щоб бути під владою Росії.

З одного боку, дехто просто туди виїжджає, з іншого - є люди, які хочуть, щоб не тільки ті окуповані райони, а й більша частина території України перейшла під владу Росії. Тому президент сахається. Ми ж знаємо, що йому навіть закидали те, що він називав бойовиків повстанцями. Людина не знається досі на термінах. Це цілком природно, бо він був якщо не рядовим, то віддаленим від цих проблем діячем. Оскільки у нас багато термінів не врегульовані, і в засобах масової інформації теж плутанина, а деяких термінів просто сахаються і майже ніколи не згадують, то звідки йому, бідоласі, знати", - сказав він.

За його словами, Зеленський і його команда досить добре вміють маскувати свій справжній курс. "Я думаю, що це зовсім не зміна курсу. Більше того, я думаю, що Зеленський та його команда достатньо добре вміють маскувати свій справжній курс. До деяких його висловлювань досі запитання є. Наприклад, коли він казав: не ми починали цю війну. Кого він мав на увазі? Чи він мав на увазі Росію, чи він мав на увазі бойовиків, чи він мав на увазі попереднє керівництво української держави, якому часто закидають, що війну, мовляв, розпочали саме вони.

І хоча останнім часом Зеленський вже зробив кілька заяв, які можна трактувати як те, що він Росію винуватить в початку війни, але остаточної відповіді він на це не дав. І я думаю, що коли дійде до парламентських виборів, особливо враховуючи те, що є така потужна сила, як "Опозиційна платформа – За життя", яка якраз-то і каже, що війну почали українські керівники в 2014 році, партія Зеленського може цю тезу частково використати і для себе, щоб забрати частину голосів із того флангу", - додав Куликов.

Джерело: Апостроф

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...