Хіти тижня. Смешко висловився про люстрацію Зеленського

За словами політика, закон про люстрацію вимив останніх професіоналів.

Партія Сила і Честь не готова голосувати за нову ініціативу президента Зеленського провести нову люстрацію і не брати на високі посади чиновників, які працювали за часів Порошенка. Про це заявив лідер партії "Сила і Честь" Ігор Смешко 13 липня в ефірі телеканалу "Україна", інформують Патріоти України із посиланням на прес-службу партії.

"Ні, не готовий. Тому що Україна задекларувала, що йде у Європу. Чому ж тоді не прислухаємося до висновків Венеціанської комісії, яка навіть щодо минулої люстрації зазначила: не може бути колективної відповідальності, тільки індивідуальна", - зазначив Ігор Смешко.

За його словами, закон про люстрацію вимив останніх професіоналів. "Ми навіть люстрували за принципом, чи закінчив він заклади, пов`язані з КДБ Радянського Союзу. Я ніколи, жодного дня не служив у КДБ, завжди критично ставився до п`ятої лінії - політичної таємної поліції, що була. Але. Ми не люстрували тих, хто закінчив Академію ФСБ і зовнішньої розвідки РФ після отримання Україною незалежності. А ці люди в органах української державної влади до цього часу перебувають", - наголосив лідер партії "Сила і Честь".

На думку Ігоря Смешка, замість очищення закон про люстрацію вибив професіоналів. "Зараз дуже шкідливо поспіхом таке знов робити, ми знову можемо вимити тих позапартійних професіоналів, які ще лишилися. Ну як може офіцер Збройних сил відповідати за політичне керівництво? Президент - це політик, коаліція - це політичне об`єднання. І що має робити офіцер, якому за Конституцією і законам заборонено займатися політичною діяльністю. Закони про люстрацію знищують основу професіоналізму в державних установах. Позапартійних професіоналів треба берегти, а не безумно викидати", - наголосив Ігор Смешко.

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...