Хіти тижня. "Спалився" сам і тягне за собою інших: У "Слузі народу" розкритикували Тарана за ухилення від питання журналістів про НАТО

Андрій Таран нібито вважає, що Україна не готова переходити на всі стандарти Альянсу саме на цей момент.

Новий міністр оборони Андрій Таран вчинив неправильно, коли спробував втекти від питання щодо адаптації Збройних сил України до стандартів НАТО. Про це в коментарі ЗМІ заявила народна обраниця від фракції «Слуга народу», голова підкомітету з питань державної безпеки і оборони Ірина Верещук, передають Патріоти України.

За її словами, Таран вважає, що Україна не готова переходити на всі стандарти Альянсу саме на цей момент.

«Тобто він робив акцент на найближчий час. І пояснив він це тим, що жодна країна, яка навіть не є членом НАТО, не виконала і не перейшла всі стандарти. Наша голова підкомітету пані Мар’яна Безугла, яка є головою відповідного підкомітету щодо стандартизації з НАТО, підтвердила, що жодна країна, яка є членом НАТО, не виконала всіх стандартів. Але це зовсім не звільняє нас від відповідальності, щоб ми переходили й інші критерії виконували», – сказала Верещук.

Вона зазначила, що Північноатлантичний Альянс змінює стандарти кожні три роки.

«Їх близько 1200. І це чиста політизація. Якщо ви дізнаєтеся в експертного кола самого НАТО, то вони вважають, що політики в Україні політизують цей процес. І немає тут нічого крамольного, що сказав пан Таран, він просто сказав правду. І люди, коли говорять правду, у нас чомусь почали використовувати, сокралізувати стандарти і так далі. Я не захищаю Тарана, але заради справедливості й правди. Ми повинні зараз підіймати наші стандарти. Якщо подивитися на наш шлях до НАТО, то ті, хто сьогодні критикують Тарана, самі його заблокували законом про мову. І це Угорщина використала», – пояснила нардеп.

На думку Верещук, ті люди, які заблокували шлях України в НАТО, сьогодні критикують нового міністра «за те, що він сказав правду». Разом з тим народна обраниця розкритикувала вчинок Тарана, коли після засідання комітету він намагався ухилитися від коментарів журналістам щодо своєї заяви про НАТО.

«Знову-таки помилка. Кожному говорила – і прем’єру, і міністру – комунікація. Якщо ви щось сказали, і ви в цьому переконані, а я бачила, що він переконаний у тому, що він говорить. Правильно, найближчим часом ми не зможемо виконати. Канада не виконала. Я, до речі, подивилася, скільки виконала Канада – 75% від стандартів. І, до речі, НАТО щодо вступу не вимагає виконання стандартів. Не можна технічно виконати і вступити. Умовно, ми б технічно все зробили, але це не гарантує вступу. І решта країн не більше 70%. Ми зараз до стандартів НАТО десь 25%», – наголосила Верещук.

Вона додала, що готова критикувати Тарана за його «комунікаційну помилку», оскільки він міг спокійно пояснити свою позицію, в якій сам впевнений.

«Таран зробив неправильно, що почав тікати від журналістів, це комунікаційна помилка, за це я готова критикувати. Спокійно встав і пояснив, тому що правда була на його боці», – підсумувала «слуга народу».

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...