Хіти тижня. Спіткнувся об "формулу Штайнмаєра": "​Це падіння значуще​...", - соціолог розповів, що відбувається з рейтингом Зеленського

Після кількох місяців стрімкого зростання рівень довіри до Володимира Зеленського серед населення вперше захитався. Підтримка голови держави. Разом з новим президентом очікувано почало знижуватися схвалення прем'єра Олексія Гончарука та спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова. Падіння співпало у часі з узгодженням Україною "формули Штайнмайєра", на яке частина суспільства відреагувала протестами, сприйнявши за початок капітуляції і відступу у війні з Росією, зазначають Патріоти України.

Наскільки зниження підтрики Зеленського є великим, чи буде воно продовжуватися і які його реальні причини пояснив соціолог, гендиректор КМІСу Володимир Паніотто.

7% – наскільки це велике падіння

Це падіння значуще, але у співідношені це не так вже і багато. Наразі не відомо, чи це тенденція, чи тимчасове відхилення.

Що спричинило падіння

На мій погляд, головне, що вплинуло на падіння рівня схвалення Зеленського, це протести на Майдані проти формули Штайнмайєра та позиція українських ЗМІ.

Медіа досить активно та навіть агресивно були проти ідей Зеленського щодо Донбасу та формули Штайнмайєра.

Читайте також: Обличчя протестів. Хто виходить на Майдан і до чого тут Порошенко

В Україні на думку людей дуже сильно впливають ЗМІ та телебачення. 70% населення вважає телебачення головним джерелом інформації.

Як показали фокус-групи, навіть ті люди, які отримують інформацію з інтернету, цікавляться, як про це скажуть на телебаченні. Тому що в інтернеті може бути написано що завгодно, а на телебаченні, з їхньої точки зору, є певний контроль за інформацією, тому там більше правди.

Мені здається що це головна причина.

Чи буде підтримка Зеленського падати і надалі

Якщо тема з формулою Штайнмайєра буде розвиватися, то і ставлення до Зеленського може погіршуватися. Попереду опалювальний сезон, платіжки за газ – це також може вплинути. Зазвичай це суттєво впливає.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...