Хіти тижня. Спливли цікаві подробиці гучного провалу Росії в ПАРЄ

За день до голосування по кандидату на пост віце-президента ПАРЄ від Росії Леоніда Слуцького делегати отримали листи з доказами його сексуальних домагань.

Леонід Слуцький

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив член української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи, нардеп Борислав Береза, передають Патріоти України.

Більшою мірою саме це, як зазначив він, вплинуло на результат голосування.

Політик додав, що на електронну пошту членів організації прийшли посилання на статті видань The Guardian, BBC і DW про скандали навколо Слуцького. "Я запитав їх, а те, що він під санкціями Євросоюзу не впливало? Відповіли, що санкції – це окреме питання, але віце-президент ПАРЄ, який практикує сексуальний харассмент – це за межею всього можливого", – написав нардеп.

"Загалом, вони кажуть, що ця розсилка була дуже грамотним нашим ходом. Про що вони говорять, я не зрозумів. Це, напевно, якісь фулігани пустували", – додав він.

Береза наголосив, що "навіть якщо вже все кимось вирішено заздалегідь, то є механізми та інструменти, якими можна ці рішення змінити". "Головне працювати в цьому напрямку", – підсумував політик.

Нагадаємо, раніше українська делегація оскаржила можливість призначення Слуцького на позицію віце-президента ПАРЄ. Відповідно до правил процедури, кандидати, запропоновані національними делегаціями, оголошуються обраними без голосування. Однак, якщо є запит на голосування принаймні двадцятьма представниками або заступниками щодо одного або кількох кандидатів, вони обираються таємним голосуванням.

25 червня на закритому голосуванні члени асамблеї не підтримали кандидатуру росіянина. Він набрав 101 голос зі 198, а для його обрання було потрібно мінімум 158. На повторному голосуванні Слуцький отримав 105 голосів "за" і 154 "проти".

За словами Берези, делегати ПАРЄ вважають підставою те, що на посаду віце-президента був висунутий кандидат, якого звинувачують у сексуальних домаганнях.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"