Хіти тижня. Сподіваються на Зеленського? В Одесі активізувалися сепаратисти

Комік ще не став президентом, а в регіонах вже піднімає голову сепаратизм.

Одеські сепаратисти дуже сподіваються на Зеленського. Ілюстрація: соцмережі.

Проросійські сили відчули слабкість центральної влади та чекають на близький реванш. Вчора, в одеській міськраді створили робочу групу по відновленню і розширенню вільної економічної зони «Порто-Франко». До складу групи увійшли люди, які в 2014 році були на стороні сепаратистів. Про це пише одеський блогер та активіст Вадим Лабас у своєму "Фейсбуку", передають Патріоти України.

Проект «Вільних економічних зон» (ВЕЗ) — це кремлівський проект 2014-2015 року. План «Б» м’якої федералізації України. Його намагалися втілити в Харкові, Запоріжжі, Дніпрі та Одесі. У 2016 році, зазнавши відчутних втрат своєї агентури, Кремль заморозив його.

За 10 днів до другого туру виборів цей проект був відновлений і офіційно почав своє нове життя. Очевидно, сепаратисти дуже сподіваються на програш Порошенка і на те, що президент Зеленський буде відверто проросійським або ж дуже слабким, і допоможе їм у подальшому шматуванні України.

Примітно, що перед створенням цієї групи в Одесі, пройшла зустріч В. Рабиновича з Г. Трухановим. Рабинович був куратором цього проекту у Верховній Раді.

Вадим Лабас перерахував загрози цього проекту для всієї України. Для одеситів це загрожує війною в їх дворах. Справжньою. Як в Донецьку. Для всієї України — це загроза голоду, економічного краху і зникнення держави в цілому.

Одеська область — це морське вікно України. Основний вал імпорту та експорту відбувається через порти. Блокування портів — неминуче, критичне падіння економіки. Для прикладу візьмемо Агропромисловий комплекс (АПК). Він становить 17% ВВП України.

Для падіння ВВП України на 17%, тільки з АПК, досить заблокувати порти на півроку. Урожай зернових ми продаємо відразу. У нас немає площ здатних зберігати повний обсяг зернових. Тому у сезон врожаю все відвантажується на кораблі. У разі втрати такої можливості, ми не зможемо налагодити іншу логістику. У нас немає стільки вагонів, у нас немає стільки завантажувальних вузлів і, найголовніше, у нас немає стільки контрактів в країни з якими маємо сухопутну логістику. Весь урожай за рік просто згниє під відкритим небом.

17% — це тільки з АПК. Додайте сюди все інше, яке прив’язане до морської логістики і зрозумієте, що такого удару Україна не переживе.

«Загроза плану під назвою «СЕЗ» — це загроза червоного кольору. Вона стосується кожного хто любить свою країну, незалежно від своїх політичних уподобань. Якщо її втілять в реальність, то вона торкнеться кожного персонально. Тому, не проходьте повз, не залишайтеся байдужими, дійте і не дайте їй втілитися в життя», — зазначає Вадим Лабас.

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...