Хіти тижня. Справа на 44 мільярди: Коломойський виграв важливий суд проти НБУ і "ПриватБанку"

Ігор Коломойський

Верховний суд України відхилив касаційну скаргу НБУ про скасування рішень судів першої інстанції у справі про стягнення коштів з компанії "Гаджібей", що пов'язана з ексвласником "Приватбанку" Ігорем Коломойським, передають Патріоти України.

Тепер НБУ буде зобов'язаний стягнути борги Коломойського, а саме 44 мільярди гривень, з рахунків вже державного "Приватбанку". Про це повідомила пресслужба НБУ на своїй фейсбук-сторінці.

Коротко про справу

Компанія "Гаджібей" є заставодавцем за кредитом рефінансування, який НБУ видав "Приватбанку". Тоді власником банку був Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов. У справі компанії "Гаджібей" Госпсуд Одеської області і Північно-західний апеляційний суд фактично обмежили НБУ у можливостях стягнення боргів по кредитах рефінансування, скасувавши можливість повертати борги шляхом стягнення заставного майна. Це суперечить закону "Про Національний банк України".

Що вимагав Національний банк у Верховному Суді? НБУ задля погашення частини боргу, хотів стягнути заставне майне ТОВ "Гаджибей", а саме дві земельні ділянки у Одеській області. Загалом Національний банк у 2018 році подав 148 позовів проти колишнього власника "Приватбанку" Ігоря Коломойського (фінансового поручителя) та пов’язаних із ним 32 компаній – майнових поручителів про стягнення коштів та заставного майна.

Дуже бояться: Британська розвідка пояснила, як зміна командування вплинула на діяльність флоту РФ

четвер, 18 квітень 2024, 17:50

Після заміни командувача у березні 2024 року Чорноморський флот РФ проявляє найменшу активність від початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє міністерство оборони великої Британії із посиланням на дані розвідки, передають Патріоти України....

"У Росії немає ресурсу захопити Часів Яр у квітні": Військовий експерт оцінив плани і можливості ворога

четвер, 18 квітень 2024, 17:30

Після окупації Авдіївки російські окупанти націлились на ще одне місто в Донецькій області. Йдеться про Часів Яр. Але військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко заявив, що РФ ризиковано проводити наступальні дії на Ч...