Хіти тижня. Справа про 10 000 000 000 гривень для територіальних громад: Богдан погрожує неслухняному Гройсману

Андрій Богдан відправив прем'єр-міністру лист з вимогою припинити фінансування регіональних програм до призначення нового складу уряду.

Глава Офісу президента України Андрій Богдан посварився з Кабінетом Міністрів через регіональних програм. Подробиці сварки розкрив в Facebook заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука, передають Патріоти України.

Богдан відправив прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману лист з вимогою припинити фінансування регіональних програм до призначення нового складу уряду. Мова йде про "заморожування" 10 мільярдів гривень. Глава ОП пояснив свою вимогу тим, що гроші призначалися нібито депутатам для "освоєння" і піару перед парламентськими виборами.

Примітно, що в Кабміні мають намір ігнорувати цю вимогу. Тука назвав інцидент "розтяжкою". "Кабінет Міністрів є незалежним органом виконавчої влади. І, відповідно, абсолютно законно і логічно послав "офіс" з його листом у відповідному напрямку. Більш того, прем'єр має можливість подати заяву в Нацполіцію про "незаконне втручання", - написав заступник міністра.

Представники Офісу Зеленського вже обіцяють Кабміну "жорсткий аудит" та навіть погрожують подати до правоохоронних органів, якщо проекти не будуть заморожені. Тука впевнений, що це безперспективно. "Хм... Пан Богдан точно юрист?" - задався він питанням.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...