Хіти тижня. Справа "Вагнера": Верещук звинуватила Гончаренка в державній зраді, депутат відповів: "Я зобов'язаний це зробити" (відео)

Скандал з "Вагнером" вибухнув в кінці літа 2020 року. Першим про це повідомив журналіст Юрій Бутусов. Він запевняв, що заарештованих в Мінську російських бойовиків планували затримати спецслужби України, але спецоперація була зірвана через витік з ОП.

Увечері 4 вересня в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" посварилися депутати "Європейської солідарності" і "Слуги народу" Олексій Гончаренко та Ірина Верещук. Фрагмент перепалки був оприлюднений на Facebook-акаунті "Шустер online", передають Патріоти України.

Причиною сварки стали звинувачення, які Гончаренко висунув Офісу президента через імовірно зірвану спецоперацію по затриманню 28 бойовиків "Вагнера". У відповідь Верещук заявила, що депутат дискредитує країну.

"У що ви перетворюєте нашу службу зовнішньої розвідки, СБУ, спецслужби? (...) Хіба так можна? У що ви нашу країну перетворюєте? Ви розповідаєте, що ми, виявляється, співпрацюємо з американцями на весь світ. Тобто те, що Путін (говорить), фактично підтверджуєте його тези. (...) Ви бачили закон про державну таємницю? Ви його читали? (...) У вас є доступ до держтаємниці?" - заявила представниця президентської партії СН.

Гончаренко зробив заяву в свій захист. "Я вважаю своїм обов'язком як народного депутата України, якщо я бачу, що у вищому керівництві країни є зрада, ставити до відома про це громадськість. Я зобов'язаний це робити і захищати. І коли ви говорите про небезпеку держави, то небезпека держави, коли у вищому керівництві країни є зрада. І коли ви брешете власному народу, це небезпека", - сказав Гончаренко.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...