Хіти тижня. "Справжній паспорт покажіть!": Журналіста з Криму не пустили до Норвегії через Росію

Олександру Мащенку запропонували подорожувати в Норвегію без візи з українським біометричним паспортом.

Олександр Мащенко. Фото: pnp.ru.

Журналісту російської "Парламентской газеты" Олександру Мащенку, який проживає в Криму, відмовили у в'їзді в Норвегію через російський закордонний паспорт. Мащенко хотів поїхати в Осло на конференцію "Крим в геополітичній перспективі" і подав документи на візу в посольство. Однак їх не прийняли, тому що журналіст отримав російське громадянство на анексованому півострові. Про це повідомили на сайті видання, передають Патріоти України.

Як йдеться у відповіді посольства, російський закордонний паспорт Мащенка не визнається країнами Шенгенської угоди. Журналісту запропонували подорожувати в Норвегію без візи з українським біометричним паспортом.

"У мене немає українського біометричного паспорту і я не збираюся його отримувати. Я, як і мільйони кримчан, російський громадянин. І мені дуже шкода, що Європейський Союз не хоче розуміти цього і не хоче чути наш голос", – написав Мащенко у відповідь в посольство.

Телефонний дзвінок із Душанбе поставив Лаврова на місце: Спливли несподівані подробиці

середа, 1 травень 2024, 17:30

Глава МЗС Таджикистану Сіроджіддін Мухріддін висловив обурення поводженням Кремля з мігрантами з Центральної Азії, передають Патріоти України. У телефонній розмові з Сергієм Лавровим він заявив, що зусилля РФ щодо контролю за мігрантами, які в'їжджають...

"Після нетривалих роздумів....": США скасували вимогу до України не бити по російських НПЗ, - військовий експерт

середа, 1 травень 2024, 17:22

Військовий експерт, співробітник СБУ 2004-2015 рр. Іван Ступак зазначив, що Україну ніщо не стримує у знищенні російської нафтопереробної галузі. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще декілька тижнів тому амери...