Хіти тижня. Спроба сім'ї міністра культури Ткаченка​ захопити Одеську кіностудію провалилась: Нардеп Гончаренко розповів подробиці

Екс-гендиректор "плюсів" Коломойського, а нині міністр культури України разом з родиною намагалися відібрати у держави контрольний пакет акцій на кіностудію, територія котрої розташована на "золотих землях" Одеси, зазначають Патріоти України. Про розв'язку рейдерської атаки розповів нардеп "ЄС" Олексій Гончаренко.

"Держава таки виграла суд щодо визнання права власності на частину акцій "Одеської кіностудії" у компанії Олександра Ткаченка. Таким чином, повністю скасовується попереднє рішення, яке було прийняте у січні 2020 не на користь Мінкульту.

Нагадаю, тоді держава втратила контрольний пакет акцій кіностудії. Господарський суд Києва ухвалив рішення забрати у держави близько 12% акцій підприємства і передати їх акціонерному товариству, у якому співвласником половини є нинішній міністр культури Олександр Ткаченко.

Я ще раніше наголошував на тому, що призначення колишнього гендиректора 1+1 на посаду міністра культури та інформаційної політики являє собою типовий конфлікт інтересів саме через ситуацію з Одеською кіностудією. Розповідав про цю тему у своїх блогах, на ефірах, подавав депутатські запити.

На щастя, 12% акцій, за які судилась приватна компанія Ткаченка, залишилися за державою. Впевнений, значною мірою тому, що не вдалося провернути цю схему "по-тихому". Сподіваюся, що тепер в справі можна поставити крапку.

Маленька, але все ж перемога, друзі! Вітаю!"

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...