Хіти тижня. Спустошити "кишеню" Путіна на мільярди: У Раді підготували цікаве рішення щодо агресії на Донбасі та анексії Криму

В Україні планується створити єдине Нацагентство, що проаналізує всю шкоду, пов'язану з агресією – втрати через біженців та переселенців, втрати підприємців, у яких забрали власність, екологічний збиток і багато іншого.

Росія повинна заплатити мільярди доларів за агресію на Донбасі та анексію Криму. Саме з таким посилом 59 народних депутатів запропонували створити в Україні Національне агентство з питань подолання наслідків військової агресії РФ. Якщо ідею підтримають у Раді, то в країні здійснять повний аудит і виставлять Кремлю рахунок. Очікується, що сума може досягти 100 мільярдів доларів. Детальніше в матеріалі, який Патріоти України пропонують вашій увазі.

Що пропонують у парламенті

Йдеться про законпроєкт №3057, який зареєстрували 11 лютого. Авторами виступили десятки нардепів відразу з декількох політсил, переважно з "Голосу", але є і члени "Слуги народу" (як-от глава фракції Давид Арахамія, депутати Олексій Жмеренецький, Микита Потураєв та інші), представники "Батьківщини" та "Європейської солідарності".

Як сказано вище, планується створити єдине Нацагентство, що проаналізує всю шкоду, пов'язану з агресією – втрати через біженців та переселенців, втрати підприємців, у яких забрали власність, екологічний збиток і багато іншого. Втрати банківських структур (готівка, кредити, заставне майно) тощо.

У фракції "Голос" фігурує цифра в 16% від ВВП, які країна втратила внаслідок агресії, що можна конвертувати у 100 млрд доларів.

Зараз ці розрахунки вже здійснюють паралельно в кількох міністерствах (юстиції, закордонних справ і оборони), військово-цивільних адміністраціях, "Укрзалізниці" та в інших відомствах.

Як це може працювати? У законопроєкті прописана структура. Після того як Агентство збере всю інформацію, буде висунуто претензію РФ щодо виплати репарації. Пізніше, як упевнені автори ідеї, відбудеться етап консультацій з Кремлем, і в Москві повинні погодитися з виплатою коштів. Якщо ж там відмовляться, – Україна надішле документ в усі міжнародні інституції, зокрема в ООН.

Чи є перспектива та що буде далі

Зважаючи на значний список підписантів, шанси на успішне голосування досить високі. Щоправда, на найближчі місяці весь парламент паралізований голосуванням за ринок землі. Нагадаємо, що в проєкті є понад чотири тисячі правок, які депутати планують розглядати й навесні.

Джерело: Обозреватель

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...