Хіти тижня. США пригрозили Путіну ударом: Маша Лаврова озвучила зухвалу відповідь

Спікер МЗС РФ нагадала політикам у США, що Американський континент є "близьким сусідом" Росії з урахуванням того, що півострів Чукотка розташований у Західній півкулі.

Марія Захарова. Фото: скріншот з відео.

У МЗС Росії різко відповіли на заяву США про те, що військова підтримка Кремлем президента Венесуели Ніколаса Мадуро розглядається як пряма загроза безпеці регіону, передають Патріоти України.

Офіційний представник Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова повідомила, що Росія "ясно позначила мету" прибуття до Венесуели своїх "військових фахівців", назвавши повідомлення про військові операції Кремля в країні "безпідставними вигадками".

"Спроби залякати російську сторону санкціями за легітимну співпрацю з Венесуелою виглядають безглуздо. Їх [санкцій] із різних приводів Вашингтоном вводилося так багато, що Москва просто збилася з рахунку й перестала звертати на них увагу", — йдеться в коментарі Захарової на сайті російського зовнішньополітичного відомства.

Захарова нагадала політикам у США, що Американський континент є "близьким сусідом" Росії з урахуванням того, що півострів Чукотка розташований у Західній півкулі. "Схоже, у Вашингтоні судять по собі, намагаючись приписати Москві плани, які самі виношують щодо цієї країни", — заявила Захарова.

"Звичайно, розуміємо, чим викликана американська нервозність. Запланована швидка зміна влади в Каракасі не вдалася. Своєю самовпевненістю Вашингтон лише "підставив" тих у Латинській Америці та Західній Європі, хто слідом за ним необачно поспішив визнати главою Венесуели самозванця, якого народ не обирав. Тим самим вони позбавили себе простору для дипломатичного маневру", — вважає представниця МЗС РФ.

У відомстві також закликали США "припинити загрожувати Венесуелі, душити її економіку і штовхати до громадянської війни". Стверджується, що Вашингтон нібито "відкрито зневажає міжнародне право".

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...