Хіти тижня. Стало відомо, що станеться, якщо Рада не зможе визначити дату інавгурації Зеленського

Якщо у Верховній Раді не набереться достатньої кількості голосів для дати інавгурації, її визначить спікер парламенту. Про це сказав народний депутат Павло Різаненко в ефірі телеканалу "Прямий", повідомляють Патріоти України.

"3 травня були оприлюднені результати виборів. Відповідно, до 2 червня повинна відбутися інавгурація. Все інше залежить від волі і рішення Верховної Ради та її голови, а не від новообраного президента Зеленського.

Стаття 165 регламенту Верховної Ради говорить, що Верховна Рада за погодженням з новообраним президентом визначає дату у межах цього строку. Якщо Верховна Рада не спроможеться, то рішення про дату інавгурації ухвалює одноосібно її голова. Новообраний президент не має можливості пропонувати чи визначати дату, він погоджує або не погоджує дату, яку пропонує Верховна Рада", - пояснив Різаненко.

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...