Хіти тижня. ​Старий опустився до вивертання "брудної білизни": Патріарх Філарет заявив, що митрополит Епіфаній незаконний син його покійного сподвижника

Такі пересуди не лічать і простому грішнику, не кажучи вже про "святішого" патріарха

Митрополит Даниїл (Чокалюк)Все ще почесний патріарх Православної Церкви України, бунтівний Філарет заявив, що митрополит Єпіфаній, з яким він конфліктує, це незаконний син покійного митрополита УПЦ-КП Даниїла (Чокалюка). Про це 90-річний архієрей заявив в інтерв'ю Comments.ua, зазначають Патріоти України.

"До мене він ніякого відношення не має. Він є родичем покійного Митрополита Данила Чокалюк. Єпіфаній є незаконним сином Данила і вихований Єпіфаній був в родині Чокалюків. Докази цього вже є. Раніше були чутки, а тепер ми маємо докази, що це незаконний син Митрополита Данила," - заявив Філарет, відповідаючи на питання про те, чи пов'язують родинні зв'язки його і Єпіфанія.
Також старий бунтар пояснив, як впав вибір на Єпіфанія як глава ПЦУ.

"Ніхто його не нав'язував, я його запропонував президенту, коли йшла підготовка до об'єднавчого Собору 15 грудня 2018 року. Але була умова, що Єпіфаній стане предстоятелем, а фактично керувати церквою в Україні буде Патріарх Філарет. А митрополит Єпіфаній представлятиме українську церкву ззовні - в православному світі. Це була моя домовленість з президентом і з Єпіфаній. Ми не підписували жодного угоди, вірили на слово, але виявилося, що на слово вірити не можна", - сказав почесний патріарх.

Архієрей Української Православної Церкви Київського патріархату (УПЦ КП) митрополит Рівненський і Острозький Даниїл (Чокалюк) помер в 2005 році, на 47-му році життя. Він був одним з найближчих співробітників Патріарха Філарета і наймолодшим митрополитом УПЦ КП. Одним з головних учасників переговорного процесу з визнання Української Православної Церкви Київського Патріархату світовою Православною спільнотою, ректором Київської Духовної Академії, першим намісником відродженого Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря.
Даниїл (Чокалюк) і майбутній митрополит Епіфаній (в миру Думенко Сергій Петрович)

Протягом 2003-05 років посаду особистого секретаря митрополита Рівненського і Острозького Даниїла та секретаря-референта Рівненського єпархіального управління обіймав майбутній предстоятель ПЦУ.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"