Хіти тижня. "Страна на грани завершения своей истории": Загальноросійська спілка офіцерів виступила проти війни з Україною та закликали Путіна піти у відставку

Російська громадська організація офіцерів запасу та у відставці "Загальноросійські офіцерські збори" звернулася до влади РФ і співвітчизників, повідомляють Патріоти України з посиланням на текст звернення.

У документі глава "Загальноросійських офіцерських зборів" генерал-полковник у відставці Леонід Івашов закликав російське керівництво не застосовувати силу щодо України.

"Что сегодня угрожает существованию самой России и есть ли такие угрозы? Можно утверждать, что действительно угрозы - страна на грани завершения своей истории. Все жизненно важные сферы, включая демографию, устойчиво деградируют, а темпы вымирания населения бьют мировые рекорды". И деградация носит системный характер, а в любой сложной системе разрушения одного из элементов может привести к обрушению всей системы.

И это, на наш взгляд, главная угроза Российской Федерации. Но это угроза внутреннего характера, исходящая от модели государства, качества власти и состояния общества. И причины ее формирования внутренние: нежизнеспособность модели государства, полная недееспособность и непрофессионализм системы власти и управления, пассивность и неорганизованность общества. В таком состоянии любая страна долго не живет", - переконаний Івашов.

Він підкреслює, що зовнішні загози не настількі серйозні для РФ, тому "нагнетаемая вокруг Украины ситуация носит, прежде всего, искусственный, корыстный характер для некоторых внутренних сил, РФ в том числе".

У документі підкреслюється, що Україна отримала незалежність у 1991 році і відтоді має право на самовизначення.

Івашов впевнений, що застосування військової сили проти України "поставит под сомнение существование самой России как государства". На його думку, для нинішньої влади РФ, війна є тим засобом, який вирішить завдання утримання на якийсь час своєї "антінаціональної влади", щоб зберегти награбоване у народу багатство.

"От президента РФ мы, офицеры России, требуем отказаться от преступной политики провоцирования войны, в которой РФ окажется в одиночестве против объединенных сил Запада, создать условия для реализации на практике ст. 3 Конституции РФ ("Носієм суверенітету та єдиним джерелом влади в Російській Федерації є її багатонаціональний народ". - Ред.) и уйти в отставку", - пише Івашов.

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...

Ворога чекає лише смерть: Сирський показав відео знищення окупантів на фронті в Україні (відео)

четвер, 2 травень 2024, 11:27

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав відео знищення росіян на фронті в Україні, передають Патріоти України. Відео знищення ворога показав командувач Сухопутними військами Олександр Сирський. "Невпинна бойова робота Сил оборони України - вор...