Хіти тижня. ​Створення загонів тероборони. Військовий експерт пояснив, чого боїться Зеленський і його "слуги"

Центральна влада в умовах мобілізації народу на захист Батьківщини в рамках тероборони, місцевих самооборон втрачає монополію на насилля. З місцевою владою та громадами, доведеться проводити більш виважену політику

Українці охоче вступають до лав територіальної оборони, влада має побоювання з цього приводу. І це як не дивно викликає побоювання у центральної влади, котрій важко змиритись з думкою, що там ї, де звикли без оглядки на громади діяти силою доведеться проявляти більшу гнучкість, зазначають Патріоти України.

«У наших умовах процес розгортання територіальної оборони може перетворитися на створення регіональних армій»

До підрозділів територіальної оборони, котрі зараз посилено формують в Україні, треба ставитися дуже обережно. Адже в наших умовах це може перетворитися на створення регіональних армій. Таку думку у інтерв’ю «Главкому» висловив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський. За його словами, влада саме цього боїться, тому намагається ці процеси стримувати.

«У 2014 році я у тих, хто казав, що зараз ми по всій Україні розгорнемо штаби і ворог не пройде, питав: а на кого ви розраховуєте на чолі цих штабів? Хтось з вас захворів, хтось депутатом став – ви впевнені в тих, хто прийде замість вас? Вони про це, на жаль, не думали. Якщо все нормально побудовано як в Польщі, Швейцарії, де все це увійшло в традицію, там ворог не пройде», – сказав експерт.

Раніше опитування показало, що 56% українців готові особисто взяти участь у лавах тероборони, у разі їх створення у їхній громаді.

Раніше Міноборони пояснило, кого прийматимуть у батальйони тероборони. Також Міноборони побачило піар столичної влади у створенні штабу територіальної оборони.

Цього тижня Київська міська рада підтримала міську цільову програму «Захисник Києва» на 2022‒2024 роки. Вона передбачає виділення понад 110 млн грн на зміцнення обороноздатності Києва.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 1 січня призначив командувачем Сил територіальної оборони Збройних Сил України Юрія Галушкіна – досвідченого бойового генерала.

З 1 січня 2022 року введено в дію Закон України «Про основи національного спротиву», відповідно до якого провідна роль в організації та виконанні завдань територіальної оборони України належить Силам територіальної оборони ЗСУ.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...