Хіти тижня. Суддя КСУ Сліденко розповів, чому ухвалили скандальне рішення щодо декларацій

Крок було ухвалено через конфлікт Артема Ситника з іншими політиками.

Рішення Конституційного Суду України про скасування кримінальної відповідальності за недостовірне декларування пов'язане з діяльністю звільненого директора НАБУ Артема Ситника. Про причини резонансної ухвали в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" заявив суддя КСУ Ігор Сліденко, передають Патріоти України.

На його думку, вирішальним у цій справі став конфлікт Ситника з іншими політиками. "Чому ця проблема не з'являлася до 2020 року? Я можу сказати лише свою думку: тому що та особа, яка очолювала й далі очолює НАБУ, не входила в суперечності з іншими політичними гравцями. Якби виник якийсь конфлікт до 2020 року, очевидно, що ця справа з'явилася б у КСУ у 2017, 2018, 2019 роках. А так вийшло, що у 2020 році", – заявив Сліденко.

"Доки пан Ситник переважно займався тим, що ставив пристрої підслуховування, катався десь, доти це влаштовувало. Сказати, що НАБУ має якісь досягнення, що є якась віддача конкретна... Не в грошах вираховується ефективність роботи таких органів. А в тому, чи виконали вони свою функцію, своє завдання", – додав суддя КСУ.

Почнуться бунти? У разі смерті Кадирова на Путіна чекає важка дилема, - The Sunday Times

понеділок, 29 квітень 2024, 10:43

Якщо інформація про смертельну хворобу лідера Чечні Рамзана Кадирова є правдою, то для президента Росії Володимира Путіна стабільність Республіки може опинитися під серйозною загрозою. Про це йдеться у статті The Sunday Times, передають Патріоти Украї...

Наступ чи провокації? На відстань 150-200 км до кордону з Сумщиною прибуло чотири батальйони чеченців

понеділок, 29 квітень 2024, 10:22

На відстані 150-200 кілометрів від кордону з Сумською областю з'явилися чотири батальйони чеченців, яких завезли з РФ. Збройні сили України готові дати їм відсіч, передають Патріоти України. Про це повідомив у прямому етері КИЇВ24 Володимир Біцак, ком...