Хіти тижня. "Сувора правда життя": "Слуга народу" - це бомба сповільненої дії під усією системою влади в Росії", - Цимбалюк

Серіал "Слуга народу" зняли з показу в Росії відразу ж після демонстрації першої серії...

Роман Цимбалюк

"Знятий із показу у РФ серіал "Слуга народу" – це бомба сповільненої дії під усією системою влади в Росії", заявив український журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти України з посиланням на Гордон.

"Насправді історія зі "Слугою народу" абсолютно не гумористична – сама сувора правда життя. Права на трансляцію в Росії було придбано давно. І ніхто не наважувався цей серіал показати. А в нас багато недалеких людей думає, що стосовно трансляції "Слуги народу" у РФ мало не [президент України Володимир] Зеленський із [президентом Росії Володимиром] Путіним домовлялися. Є ще одна версія: після того, як переговори в Парижі зайшли у глухий кут, росіяни вирішили принизити Зеленського, нагадуючи йому, що він лише "клоун, блазень і актор". Який нібито не гідний сидіти за одним столом з вельмишановним гуру дипломатії Володимиром Володимировичем. Чому серіал зняли з показу? Мені здається, він, по суті, десакралізує владу загалом. Це неприпустимо для РФ. Якщо показати росіянам усі сезони цього серіалу, вони почнуть цікавитися: невже так можна, щоб простий хлопець втілив казку в життя? Виходить, людина зі щирими переконаннями злетіла на найвищу посаду? І вони почнуть проводити паралелі", – наголосив Цимбалюк.

Він зазначив, що "Слугу народу" зняли з показу, незважаючи на затвердження спікера Кремля Дмитра Пєскова, що телеканал ТНТ сам вирішує, які серіали давати в ефір.

"Російське суспільство перегодовано Україною. Але коли вони будуть дивитися серіал, де показано несправедливість, корупцію, зарозумілість чиновників тощо, вони почнуть ставити запитання: що ж це таке? Адже всі ці риси, із якими відважно боровся Голобородько, притаманні зокрема й російському суспільству. А якщо врахувати, що в Росії про це не говорять, "Слуга народу" – це бомба сповільненої дії під усією системою влади в Росії. Тому я був дуже здивованим анонсом цього серіалу у РФ. Пєсков говорив, що ТНТ – це комерційний канал, який може сам вирішувати, що йому показувати. Але щойно показали, що Путін – це хубло, лавочку одразу згорнули. До речі, у Білорусі показали лише перший сезон серіалу й відмовилися від нього. А ефект настає, тільки якщо країна подивиться всі сезони цілком. У них президент так само святий, як і Путін. А в нас Зеленський пів року президент, але так і не обріс святістю влади", – сказав журналіст.

За його словами, російські журналісти другий день поспіль ставлять Пєскову запитання, які стосуються "Слуги народу". "У РФ карають за образу влади, а тут – таке кіно! Це диверсія проти російської державності. Показ "Слуги народу" у РФ анонсували, щоб показати Зеленському його місце, але не очікували, що серіал справить такий ефект. Тому, коли усвідомили зміст контенту, довелося знімати його з ефіру. Це єдине безпечне для них рішення. Питання про серіал російські журналісти ставлять Пєскову вже другий день поспіль. Учора й сьогодні розпитують дуже докладно, навіть про жарт про хубло. Наприклад, один із журналістів запитав у Пєскова: мовляв, раніше можна було жартувати над президентом Росії, але акуратно, а тепер, виходить, узагалі не можна? Природно, Пєсков до ладу не відповів. Але сам факт – вони ставлять такі запитання, отже, це їх збентежило", – резюмував Цимбалюк.

"Слугу народу" зняла студія "Квартал 95". В Україні серіал показували з листопада 2015-го до березня 2019 року. Перший сезон налічує 23 серії, які тривають приблизно 30 хвилин, другий – 24 серії, третій – три серії тривалістю приблизно годину.

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...