Хіти тижня. "Своїх" не кидають: Генералу поліції Педосу, якого звільнили через події у Броварах, знайшли нову посаду

Через величезну стрілянину у Броварах 29 травня відсторонили Юрія Педоса - очільника поліції Вінницької області, яка супроводжувала озброєних "тітушок" на Київщину. Втім не минуло й трьох днів, як Педосу знайшли нову посаду в поліції. Відтепер раніше відсторонений полісмен буде радником голови Нацполіції. Про це журналістам розповів сам голова поліції Ігор Клименко, передають Патріоти України.

Під час робочої поїздки у Вінницьку область Клименка зустріли місцеві журналісти. Вони й спитали про подальшу долю відстороненого голови поліції області.

На новій посаді Юрій Педос буде відповідати за ведення інституту дізнання на території західно-центрального округу. Щодо решти відсторонених працівників – службове розслідування продовжується. Роль кожного буде оцінено. Ми цю інформацію теж доведемо, – пообіцяв Ігор Клименко.

Відсторонення Юрія Педоса: коротко

Юрія Педоса відсторонили 29 травня – одразу після славнозвісної перестрілки у Броварах, що в Київській області. Як відомо, частина озброєних "тітушок", які брали у ній участь, з Вінниччини.

Після стрілянини ЗМІ повідомляли, що саме поліція Вінницької області допомагала добиратися на Київщину озброєним молодикам. Їх навіть супроводжували копи.

Серед причин відсторонення Педоса офіційно назвали "грубі недоліки й прорахунки". Втім радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк підтвердив, що одна з причин – саме наслідок подій у Броварах.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...