Хіти тижня. Сигнал для Москви, або "100 тисяч тонн дипломатії": США показали Путіну міць у Середземному морі

23 квітня дві авіаносні групи американського флоту приступили до спільних операцій в регіоні.

Посол США в Росії Джон Хантсман назвав розгорнуте в Середземному морі американське авіаносне угруповання сигналом для Москви. "Дипломатичні зв'язки і діалог у поєднанні з потужними оборонними системами цих кораблів демонструють Росії, що якщо вона дійсно прагне до поліпшення відносин зі Сполученими Штатами, то повинна припинити свою дестабілізуючу діяльність по всьому світу", — заявив Хантсман у прес-релізі Шостого флоту ВМС Сполучених Штатів, передають Патріоти України.

За його словами, кожен авіаносець, розгорнутий у Середземному морі, являє собою "сто тисяч тонн міжнародної дипломатії".

Дві авіаносні групи американського флоту приступили до спільних операцій в регіоні 23 квітня. Загалом до складу угруповання входять понад 130 літаків, 10 кораблів, враховуючи авіаносці USS Abraham Lincoln і USS John C. Stennis (класу Nimitz), а також дев'ять тисяч моряків і морських піхотинців.

Востаннє дві авіаносні групи ВМС США одночасно діяли в Середземномор'ї у 2016 році.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...