Хіти тижня. Символічно: Раду відкриє партія кума Путіна

Перше засідання Верховної Ради 9-го скликання відкриє нардеп з партії "Опозиційна платформа - За життя" кума президента Росії Віктора Медведчука, повідомляють Патріоти України.

За Конституцією перше засідання новообраного парламенту відкриває найстарший за віком народний депутат.

Таке право отримає кандидат від партії "Опозиційна платформа - За життя" (ОПЗЖ), номер 12 у її виборчому списку Юлій Іоффе – йому 78 років. За ст. 79 основного закону, перед відкриттям першої сесії ВРУ найстарший нардеп також зачитує присягу.

Іоффе – давній соратник співголови ОПЗЖ Юрія Бойка. Він був нардепом Верховної Ради майже всіх скликань із 1990 року, крім п'ятого та шостого (період 2006-2012 років). За цей час він устиг побувати членом КПРС, "Трудової України" Сергія Тігіпка, Республіканської партії України Бойка та Партії регіонів. Зараз Іоффе має партквиток ОПЗЖ.

"Зуміли знайти слабкі місця": У ЗСУ підтвердили просування росіян на Авдіївському напрямку

неділя, 28 квітень 2024, 18:05

У ЗСУ підтвердили, що російська війська при хронічній нестачі боєприпасів у Силах оборони просунутися на кілька кілометрів на Авдіївському напрямку. Де саме - не повідомили. Про це розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ...

Чому Путін намагається захопити невелике місто: У NYT розповіли, яке значення має Часів Яр

неділя, 28 квітень 2024, 17:56

Окупанти практично кинули всі свої сили на захоплення міста, що знаходиться на вершині пагорба, - Часового Яру. У Кремлі не зважають на кількість ліквідованих солдатів і знищену військову техніку. Путін планує захопити місто до того, як на фронт прибуд...