Хіти тижня. Ситуація вибухонебезпечна: Китай терміново перекидає війська до кордону з Індією

Китайські військовослужбовці зводять табір з вогневими позиціями для кулеметів в місці, де раніше знаходився знищений індійцями китайський спостережний пункт.

Китай нарощує військову присутність на кордоні з Індією в долині річки Галван після зіткнень прикордонників минулого тижня, в результаті яких 20 індійських солдатів загинули і більше 70 отримали поранення, інформують Патріоти України.

Як повідомляє Reuters з посиланням на супутникові знімки американської компанії Maxar Technologies, Народно-визвольна армія КНР зводить новий укріплений табір на лінії контролю в Ладакх поблизу спірного штату Кашмір, на частину якого претендують Індія, Пакистан і Китай.

Фотографії, зроблені в понеділок, 22 червня, показують, що на контрольованій китайською армією території з'явилися намети і почалося будівництво об'єктів, яких тиждень тому не було. Індія стверджує, що будівельні роботи ведуться на її території - з індійської сторони від лінії фактичного контролю. Пекін, навпаки, вважає весь район своїм.
За даними The Times of India, китайські військовослужбовці зводять табір з вогневими позиціями для кулеметів в місці, де раніше знаходився знищений індійцями китайський спостережний пункт.
Як пише South China Morning Post, Китай перекинув до кордону авіацію, включаючи стелс-винищувачі J-20, вертольоти Z-20, багатофункціональні дрони Wing Loong II, а також легкі танки Type 99A і Type 15, здатні вести бій в умовах високогірної місцевості.
Індія, в свою чергу, дозволила прикордонникам відкривати вогонь на поразку в разі зіткнень з китайцями на лінії контролю, розповіли The Hindustan Times високопоставлені чиновники. Командувачі на місці отримали повну свободу дій і скасування заборони на застосування вогнепальної зброї, щоб відповідати на «надзвичайні ситуації» всіма доступними арсеналом заходів, пояснили джерела видання.
Ескалація напруженості в Кашмірі почалася в травні, коли Індія і Китай - дві найбільші ядерні держави Азії - перекинули по кілька тисяч військових в прикордонний район, розділений за підсумками війни 1962 року, в якій Індія зазнала поразки.
Делі нагадало про свою позицію, відповідно до якої Китай окупував в цьому районі 38 тисяч квадратних кілометрів індійської території. 6 червня відбулися переговори, де сторони підписали угоду про розв'язання ситуації мирним шляхом. Через тиждень Індія почала перекидання до китайського кордону танків Т-90 і Т-72, а також військової авіації.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...