Хіти тижня. "Таємна вечеря" слуг: Як Герус таємно протягнув через профільний комітет поправку, котра відкрила Коломойському допуск до російської електрики (відео)

Депутати "Сдучи народу" обманули з часом засідання комітету представників інших фракцій, щоб без завад ухвалити рішення про поновлення закупівель російської електрики, непотрібній вцілому Україні, але вигідній власникам феросплавних заводів.

Андрій Герус прорвав блокаду для російських енергетиків в УкраїнуФракція "Слуга народу" в Верховній Раді прийняли поправки в закон про атомну енергетику, без участі членів профільного комітету. Про це в ефірі "Свободи слова з Савіком Шустером" заявила нардеп від "Європейської солідарності" Іванна Климпуш-Цінцазде, зазначають Патріоти України.

"Зі спокійною душею ми рекомендували прийняти законопроект, що стосується атомної енергетики. А потім під килимом вночі намагаються протягнути цю правку, потім приймають її без присутності всіх членів комітету. Ця правка, не стосується закону про атомну енергетику. Вона відкриває лазівку для того, щоб Україна почала імпортувати енергію з РФ. Росія використовує енергетику як зброю проти України. Енергія з Білорусії теж маніпуляція, оскільки вони можуть продавати тільки російську. Цю лазівку потрібно закрити", – повідомила політик.

Нардеп від "Батьківщини" Олексій Кучеренко заявив, що йому як заступнику голови профільного комітету повідомили про те, що засідання, на якому будуть розглядатися правки в закон про атомну енергетику, відбудеться о 12 годині.

Але коли він прибув до призначеного часу, йому відповіли, що засідання вже завершили. Депутат від "Слуги народу" зібралися раніше і проголосували без нардепів від інших фракцій за всі свої правки.

Нагадаємо, 18 вересня Рада прийняла закон №2236-2 "Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії", в який депутат Андрій Герус ( "СН") вніс правку про дозвіл закуповувати електроенергію за двосторонніми договорами з країн СНД.


"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...